Uw vaarvakantie in Friesland

Ontdek wat Friesland op en rond het water te bieden heeft

Beleef Friesland vanaf het water

Onze elektrisch aangedreven boten zijn milieubewust en fluisterstil. Laat het weidse Friese landschap in stilte aan u voorbij trekken. Word wakker omgeven door ongerepte natuur, of ontwaak met de eerste omwonenden van uw stadshaven-voor-de-nacht.

De rust, ruimte en vrijheid van een vakantie op het water in Friesland is moeilijk te beschrijven maar gemakkelijker te beleven dan ooit.

Verken de provincie

De veelzijdige en waterrijke provincie Friesland laat zich graag en gemakkelijk per boot verkennen. Terwijl de boot langzaam door de wateren glijdt, op weg naar wéér een andere bezienswaardige stad of uitgestrekt natuurgebied, droomt u over de avonturen van Grutte Pier, een Friese vrijheidsstrijder, zeerover en volksheld, een belangrijke historische figuur in de geschiedenis van Friesland.

Of u waant zich voor één dag winnaar van de Tocht der Tochten, de Friese Elfstedentocht. Of u ziet voor zich hoe u als een ware Jopie Huisman, dus uiterst minutieus, een typisch Fries tafereel schildert. Of uw dromen voeren u mee naar het avontuurlijke leven van Margaretha Zelle, beter bekend als Mata Hari.

Maar veel beter dan dagdromen is natuurlijk al het mooie en unieke dat Friesland te bieden heeft met eigen ogen te aanschouwen!

Ontdek historische, pittoreske dorpen en steden

Tijdens uw vakantie legt u aan in de havens van de historische trekpleisters van Friesland. Elk met een eigen geschiedenis en karakter. Van Dokkum met de Bonifaciuskapel en plaatselijke brouwerijen tot Lemmer met het werelderfgoed: het Woudagemaal.

Doet u tijdens uw vaartocht Franeker aan, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan het Eise Eisinga Planetarium. Onderdeel van de rijke wetenschappelijke geschiedenis van Nederland.

Waar u ook door de smalle straatjes zwerft, u loopt met een been in de geschiedenis.

Beleef (water)sport en activiteiten

Zwemmen, kanoën of waterskiën, fietsen, wandelen of vogelen, fierljeppen of kaatsen, paardrijden, vissen of ballonvaren, wadlopen, golfen, of het blotevoetenpad lopen, naar een palingvisserij of het Kameleondorp of toch liever naar een escaperoom… Friesland heeft het allemaal, in Friesland kan het allemaal!

Proef lokale smaak en sfeer

Een bezoek aan Friesland is niet compleet zonder origineel Fries suikerbrood te hebben geproefd, of andere zoete lekkernijen zoals oranjekoek of Fryske dúmkes. Maar ook liefhebbers van ‘hartige trek’ kunnen er hun hart ophalen: wat te denken van traditionele nagelkaas? Lekker met een glaasje Beerenburg erbij! Allemaal te koop op lokale markten en nabij levendige vissershavens of te bestellen op een gezellig terras in de zon.

Ontmoet elkaar

Ontmoet in Friesland net zoveel positiviteit en gezellige en hulpvaardige mensen als wij in de aanloop naar dit avontuur: de oprichting van de Fluistervloot. Of het nu de havenmeesters zijn die u willen helpen bij het aanmeren, de boeren bij wie u (h)eerlijke streekproducten kunt kopen, de studenten die op de terrassen werken, de brugwachters die met een klompje het bruggeld binnen hengelen, de caissières of vakkenvullers in de supermarkt: iedereen is geduldig, aardig en behulpzaam, iedereen is trots op Friesland en geeft het beste van zichzelf!

Deel uw vakantie

Deel uw vakantie met degene die u lief is, uw genot van de ongerepte natuur of historische maar levendige steden, de tijd die (letterlijk!) verglijdt, de kalmte van het water, het ontspannen gevoel dat dat u oplevert, de prachtige vergezichten en wolkenluchten, uw urenlange verblijf in de buitenlucht, de waardevolle uren vol gezamenlijke activiteiten…

Wij delen ons enthousiasme voor een bootvakantie in Friesland of Overijssel graag met u – en hopen dat u úw enthousiasme graag met anderen zult delen!