Dag 1 - Lemmer -> Sloten

Afstand: 9 km km, vaartijd: 1u30m

U vaart vanuit Lemmer via de Lange Sleat en de Ie naar Sloten. Vaar langs de oostelijke kant van Sloten over de Oosterbuitengracht, voorbij de Nieuwe Langebrug

Direct na de Nieuwe Langebrug vindt u in passantenhaven, waar u vandaag overnacht.

Dag 2 - Sloten -> Sneek

Afstand: 18 km km, vaartijd: 3u00m

Vertrek richting het Slotermeer. Volg hier de vaargeul in noordelijke richting, naar Woudsend. Ga in noordelijke richting over Noarderie en de Nauwe Wimerts naar Heeg. Verder noordwaart over de Wide Wimerts naar IJlst. Hier gaat u in noordoostelijke richting over de Wilddraai en de Geau naar Sneek.

In Sneek kunt u bijvoorbeeld aanleggen in de stadshaven een de Koopmansgracht.

Dag 3 - Sneek -> Earnewald

Afstand: 25 km km, vaartijd: 4u15m

Vertrek via de Haukesleat richting het Sneekermeer. Volg de vaargeul in het Sneekermeer en de Nije Weteringnaar in noordoostelijke richting naar Grou. Neem dan de vaargeul over het Pikmar en het Biggemar en volg de Tryehûstersleat richting het oosten. Neem De Greft kort naar het zuiden en daarne De Geau naar het oosten.

Deze komt uit op de Grutte Krite, uw eerste kennismaking met de Alde Feanen. In de noordoostelijke hoek van het meer vindt u de Rânsleat, volg deze in noordwestelijk richting naar de Ule Krite. Ga hier naar het oosten, richting Earnewald.

In Earnewald vindt u de passantenhaven, uw thuishaven voor de komende nachten.

Dag 4 - Earnewald

Afstand: 0 km, vaartijd: 0h00m

Er zijn verschillende mogelijkheden om van de prachtige omgeving te genieten: Verken op uw gemak in uw eigen boot de Alde Feanen, ga langs het VVV kantoor en haal hier een kant en klare route.

Of laat u varen en boek bijvoorbeeld een nachtrondvaart in een sloep, met een schipper en gids.

Dag 5 - Earnewald -> Joure

Afstand: 27 km, vaartijd: 4h30m

Vertrek richting het westen over de Ule Krite en de Folkertssleat. Daarna via de De Greft en de Tryehûstersleat, langs Grou via de Poppiussleat de Nije Wetering naar het Sneekermeer. Ga op het Sneekermeer zuidelijk richting Goaiingarypster Puollen, verlaat deze aan zuidkant via Noarder Alde Wei.

Volg hierna de Jouster Sylroede richting Joure. De Passantenhaven Joure is uw bestemming.

Dag 6 - Joure -> Lemmer

Afstand: 27 km, vaartijd: 4h30m

Verlaat Joure via de Jouster Sylroede, en ga in zuidwestelijke richting over de Alde Wei en de Langweerder Wielen. Ga vervolgens over het Skarster Rien in zuidoostelijke richting naar het Tjeukemeer. Volg hier de vaargeul in zuidelijke richting tot het einde. Ga hierna in westelijke richting onder de brug van de A6 richting de Follegeasleat, volg deze tot de Grote Brekken. Ga over de Grote Brekken in zuidelijke richting naar Lemmer.

In Lemmer kunt u aanleggen in het levendige centrum om de laatste avond van een terrasje of de bedrijvigheid te genieten.

Dag 7 - Lemmer -> Boothuis

Afstand: 2 km, vaartijd: 0h20m

De bruggen en sluis van Lemmer worden vanaf ‘s ochtends 9:00 uur bediend. Vertrek op tijd, want door wachttijden bij bruggen en sluizen duurt dit laatste stukje als snel een klein uur.

U vaart via de Blokjesbrug en de Lemstersluis Lemmer uit. Hierna langs de Werkhaven van Lemmer naar de Friese Sluis.

We hopen dat u een heerlijke vaarvakantie gehad heeft en staan voor u klaar om u te ontvangen in het boothuis.