Dag 1 - Lemmer -> Sloten -> Woudsend

Afstand: 17 km, vaartijd: 2u30m

Een ontspannen vaardag met een niet te grote afstand. U vaart vanuit Lemmer via de Lange Sleat en de Ie naar Sloten. Vanuit Sloten over het Slotermeer richting eindbestemming Woudsend.

Dag 2 - Woudsend -> Heegermeer -> Stavoren

Afstand: 21.2 km, vaartijd: 3u15m

Vandaag een tocht over het Heegermeer, via de Morren en Warns naar Stavoren.

Aangekomen in Stavoren is dit stadje zeker de moeite waard. Hier varen schepen via de Oude Zeesluis van het IJsselmeer Friesland in of uit. Het schutten van deze sluis is de moeite van het bekijken waard!

Dag 3 - Stavoren -> Bolsward

Afstand: 33 km, vaartijd: 5u00m

Terug via Warns naar de Fluessen. Daarna over het Grutte Gaastmar via Workum naar uw eindbestemming Bolsward.

U kunt hier overnachten aan de stadskade. Een ideale plek om tot in de kleine uurtjes te genieten van de sfeer die Bolsward biedt. Uw eigen boot ligt immers op loopafstand op u te wachten…

Dag 4 - Bolsward -> Witmarsum -> Franeker

Afstand: 18 km, vaartijd: 2u45m

Een ontspannen route door het Friese landschap, bij uitstek geschikt om van de stille aandrijving van uw eigen elektrische boot te genieten.

De route gaat vanaf Bolsward richting het noordoosten richting Schettens en Witmarsum. Onderweg vaart u door kleinere riviertjes via Arum richting uw eindbestemming vandaag: Franeker.

De vaarafstand vandaag is beperkt, dus u heeft ruim de tijd om Franeker te ontdekken of om het Planetarium van Eise Eisinga te bezoeken. Zeer de moeite waard!

Dag 5 - Franeker -> Wommels ->Sneek

Afstand: 39 km, vaartijd: 6h00

Vertrekken richting oost in de richting van Winsum, daarna richting Wommels naar Bolsward. Daar naar het zuiden, via Oosthem, richting Sneek.

Sneek is ‘s zomers een gezellige bruisende watersportstad. Met haar vele bruggen en gezellige gracht vol terrassen zeker een beleving!

Dag 6 - Sneek -> Sloten

Afstand: 21 km, vaartijd: 3u15m

U vaart zuidwaarts via de Witte Brekken en de Aldhôf richting het meer de Kûfurd. Dan naar het westen richting Woudsend.

Richting het zuiden over het Slotermeer ziet u in de verte uw eindbestemming Sloten aan de overkant van het meer liggen.

Dag 7 - Sloten -> Lemmer

Afstand: 11 km, vaartijd: 1u45m

Uw laatste dag. Sloten is niet ver van Lemmer.

U vaart in de richting van Tacozijl naar het zuiden en daarna richting Lemmer. Indien gewenst stappen wij aan boord om samen de Friese Sluis te nemen.

Wij hopen dat u een onvergetelijke tijd heeft gehad en dat de vaarvakantie op uw boot als thuis heeft gevoeld!